Estromoz – Elvas

Ericeira-Elvas

Maandag 30 juli: Estromoz – Elvas

Vandaag is Jose verdwaald. Ze was even iets vooruit, en nam toen een verkeerde afslag. Het was precies in een buurtje met allemaal weggetjes, doorsteekjes en huisjes. Doordat de honden overal blaften, kon Johan gelukkig Jose weer terug vinden. Even verderop ging het ‘ecopista’ dwars door een weiland. En er waren in het begin ook weer veel onverharde paden met grote keien en stenen.

Vandaag rijden we weer op een ‘ecopista’. We zijn geen fietsers tegen gekomen. Toeristen zijn hier in deze streken zeldzaam.

De fiets van Johan had gisteren een tik in de cranck, waarschijnlijk vuil en zand. We hebben geen gereedschap (en ook niet de vaardigheid) om de cranck te openen, maar gelukkig helpt multispray ook; we hadden nog het flesje uit Oostenrijk. De tik is nu weer uit de trapas. Hopelijk blijft dat zo.

De route ging van 400 meter hoogte eerst naar beneden en later weer omhoog, naar zo’n 450 meter. Wat we merken is dat het tot 13.00 uur goed te doen is met de warmte. Daarna is het tot 17.00 uur knetterheet. Gelukkig zijn we iedere keer zo rond 14.00 uur op de eindbestemming. Dan gaan we eten, ergens binnen waar dan telkens veel Portugezen ook de warme maaltijd eten. De restaurants zijn allemaal heerlijk koel, vanwege de airco’s.
Het fietspad gaat vandaag door de druivenvelden.

De wijn is hier heerlijk: Alentejo heet de streek.

Tussen Estremoz en Elvas kom je slechts twee kleine stadjes tegen. Daartussen kilometers lang weilanden, akkerbouw en druivenvelden.

In Elvas is een aquaduct dat water van buiten de stad aanvoerde.
Water is er in deze streken voldoende, maar niet in de stad.

Het aquaduct werd gebouwd in de zestiende eeuw toen de enige waterbron van de stad niet meer voldoende was om  de toegenomen bevolking te voorzien.

We slapen vannacht in Garcia de Orta – Casa de Hóspedes

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

20180730   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Add here your formated description
Klik hier voor een overzicht
van onze 21 fietsdagen in Portugal

Geef een reactie