São Pedro de Moel – Famalicão

Visue-Ericeira

Zaterdag 11 augustus São Pedro de Moel – Famalicão.
Langs de stranden.

Vandaag gaan we eerst een beetje uitslapen, om wat bij te komen van de lange rit van gisteren. En vandaag fietsen we een korte rit naar een ietwat afgelegen hotel ten zuiden van Nazaré, in het piepkleine dorpje Famalicão.
Heel anders gaat het er aan toe in de badplaats Nazaré dat we eerst passeren. Dat bestaat uit twee delen: een hoger gelegen gedeelte en een lager gedeelte waar het strand ligt. Met de kabelbaan kun je naar beneden en weer omhoog.
Wij suizen met de fiets naar beneden waar op het strand een aantal reddingsboten liggen. José maakt hier enkele foto’s met de selfie-stick.
Dan verlaten we de drukte van Nazaré voor een gemene klim van 150 meter en rijden we weer naar beneden naar het strand van Famalicão, bij Pescarias. Er is hier een hotel en een restaurant.
We komen er om twee uur aan.
In de middag zijn er nog veel dagjesmensen op het strand, maar ’s avonds is het hier doodstil en is het hotel (Pension Quarto Crescente) verder uitgestorven. Nu zitten we op het terras van dat hotel en kijken we nog wat naar de avondzon. We mogen beneden zelf het licht uitdoen, want de eigenaresse is er vandoor. Als we gaan slapen, horen we de wind en de golven.

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

20180811   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Add here your formated description
Klik hier voor een overzicht
van onze 21 fietsdagen in Portugal

Geef een reactie