Coimbra – São Pedro de Moel

Visue-Ericeira

Vrijdag 10 augustus Coimbra – São Pedro de Moel.
Naar de zee!

Vandaag maken we een lange fietstocht van zo’n negentig kilometer. We rijden vanuit Coimbra eerst westwaarts, steeds naast  de Rio Montego. Dan buigen we af naar het zuid-westen en het zuiden, naar het kustgebied met zijn dennenbomen.
Parallel aan de Rio Mondego loop deze levada waarmee de landbouwgronden worden geïrrigeerd. We rijden 35 kilometer langs de levada, eerst over een smal fietspaadje, later over een redelijk verharde weg.
In de schaduw van een spoorwegtunnel eten we wat druiven en ontmoeten we voor de eerste keer twee lange afstandsfietsers die de Atlantic Coast Route rijden; inmiddels zijn wij dus ook op die route terecht gekomen, op weg naar het zuiden. We zullen de komende dagen veel over de fietspaden van de ‘EuroVelo 1 kunnen rijden.Dit is zo’n fietspad van de Atlantic Coast Route; gescheiden van het overige verkeer
Ook hier weer mooie kleuren.
Het strand van São Pedro de Moel is druk bevolkt.
Wij gaan eerst lekker eten bij Restaurante CentralSão Pedro de Moel. En aangezien het goed smaakt, reserveren we ook een tafel voor vanavond, om 21.00 uur.
We overnachten in Hotel Mar e Sol.

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Dag18_Coimbra_São Pedro de Moel   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Add here your formated description

Deze track gebruikten we vandaag voor de route; een opname maken is weer mislukt, aangezien de telefoon uitviel. Omdat we hier en daar wat hebben kunnen afsnijden, kwamen we op negentig kilometer uit.
Klik hier voor een overzicht
van onze 21 fietsdagen in Portugal

Geef een reactie